top of page

Home

De tuin krijgt steeds meer een belangrijke rol en wordt vaker voorzien van luxe en comfort. Het is een plek geworden waarin iedereen kan ontspannen en genieten , op zijn of haar eigen manier. Van het groen ,natuur of leven.

Amberboom hoveniers zorgt er op een eigentijdse en energieke manier voor dat iedere tuin een ontspanningsplek en een tweede woonkamer wordt. 
Kwaliteit en service staan bij ons bedrijf voorop. Of uw tuin een onderhoudsbeurt nodig heeft of compleet opnieuw moet worden aangelegd, bij ons bent u aan het juiste adres. Wij maken gebruik van hoogwaardige duurzame materialen, toegepast op creatieve wijze, aan de hand van jarenlange ervaring.

Werkzaamheden

1.Vijver aanleg

2.Pergola

3.Schutting

4.Boomverzorging

5.Treework

 

1.Vijver aanleg

Het uitgraven van de vijver(s), het inbrengen van folie, het plaatsen van een geschikt filistersysteem, het realiseren van waterpartijen of het plaatsen van ornamenten wordt in eigenbeheer uitgevoerd.

 

2.Pergola’s

Een pergola is een mooie en leuke opvulling voor de tuin. Samen met u kunnen wij een geschikte pergola maken. Wij kunnen u advies geven over wat bijv. de beste kwaliteit is.

Verder kunnen wij er zorg voor dragen dat de pergola wordt geplaatst in uw tuin

 

3.Schuttingen

Schuttingen worden geleverd in diverse vormen. Met geïmpregneerde hardhouten palen. De schuttingen/panelen zijn er in vele variaties: verticaal, horizontaal, diagonaal met of zonder motieven. De panelen worden gemaakt van gewolmaniseerde en of hardhouten planken, latten of balken. Voor een dichte schutting overlappen de latten elkaar. Dit noemen ze ook gepotdekseld geplaatst. Ook kunt u schuttingen verven. Dit geeft een leuk effect aan uw tuin.

 

4.Boomverzorging

Een steeds meer gespecialiseerd onderdeel van het tuinonderhoud is de boomverzorging. Dit heeft te maken door de toegenomen kennis en technieken om bomen zo goed mogelijk te kunnen verzorgen. Boomverzorging is een naam voor verschillende types onderhoud, zoals hieronder staat beschreven.

Vormbomen snoeien
Een gezonde boom die in een vrij ruimte groeit, vergt nauwelijks tot geen onderhoud. Vormbomen daarentegen vergen veel onderhoud. Dit komt omdat deze bomen in door uw gewenste vorm moet groeien. Daarom is het nodig de vorm, door middel van snoeien, in tact te houden.
 

Solitaire bomen in tuinen of langs wegen
Normaal gesproken hoeven solitaire bomen niet te worden gesnoeid. Een boom verzorgt zichzelf. Maar het kan gewenst zijn om dood hout of ongewenste takken te verwijderen. Hiervoor heeft Amberboom Hoveniers de juiste kennis en materialen om deze klus veilig en verantwoord te kunnen doen.

Verwijderen van een boom
Wanneer een boom niet langer gewenst, ziek of beschadigd is, moet deze soms geheel worden verwijderd. Dit zal in de meeste gevallen moeten worden gedaan door een hovenier, omdat in de meeste gevallen sprake is van een uitzonderlijke situatie die specifieke kennis vereist.

Stobben frezen
Wanneer een boom is weggezaagd, blijft de wortel van de boom in de grond achter. Dit is niet altijd een probleem. Toch kan het voorkomen dat u wenst dat de wortel wordt verwijderd. De overgebleven stronk kan door middel van een stronkenfrees worden verwijderd.
 


Hout versnipperen en/of afvoeren

Hout kan worden versnipperd om hergebruikt te worden in de tuin of om zo afgevoerd te worden. Soms kan het hout gebruikt worden voor in de open haard.

 

5.Treework

Het is een aparte 'tak' van ons bedrijf. Het gaat om diverse specifieke aspecten. Een secure algemene diagnose is er daar één van. Op verzoek rapporteren wij over de betreffende (boom)problematiek. Gerichte adviezen en voorlichting maken hier deel van uit.

Een ander specialisme is een beoordeling op eventuele ziektes, schimmels en virussen van bomen  Bij een gebleken aandoening gaan wij na hoe wij deze zo gericht en selectief mogelijk kunnen aanpakken.

Laatste werkzaamheden

bottom of page